Az évadot lezáró dupla epizód előtt szeretném pótolni lemaradásomat és egy rövid kis beszámolóban most bemutatom, hogy mi történt a The Amazing Race 8 évadának 7-12. epizódjában.

807 – A verseny hatodik futamja Panamából Costa Ricába. A versenyzők először buszra szálltak majd a Poás Volcano nemzeti parkba mentek. Ezután egy kiállítás következett, ahol a Paoloék használták ki a lehetőséget és megszakították a Weaver család útját egy rövid időre. Eközben a többi csapat kávészemek között keresett egy vörös szemet a roadblockban, melyben a Gaghan család erősen lemaradt. Innen Jacoba mentek a csapatok, ahol megkapták a következő nyomot ami egy detourt rejtett. Mind a két feladat Quesposba vezette a csapatokat. Az egyik lehetőség maya kincseket keresni az erdőben, miközben függőhidakon keltek át, a másikban pedig banánt kellett szállítaniuk egy ültetvényen. A quesposi box-kiállóba a Paolo család ért be elsőnek és ezzel minden tagja nyert egy kis járművet magának, utolsónak pedig a Gaghan család érkezett meg, akik így kiestek a versenyből.

808 – A verseny hetedik futama Costa Ricából Arizonába, vissza az Egyesült Államokba. Első feladatként egy csapattagnak be kellett úsznia egy bójához a következő nyomért. A csapatokat ezután Greciában várta egy detour majd Phoenixbe repültek, ahonnan Chandler városába mentek egy roadlockot teljesíteni. A feladat a Superkart versenypályán ötven kör megtétele volt. Ez a Weaver családnak különösen nehéz volt, mivel a Roy Weaver, a gyerekek apja egy hasonló motorversenyen vesztette életét. Végül mindenkinek sikerült legyőznie ezt az akadályt is és megérkeztek a foutain hills-i box-kiállóba. Az első csapat a Godlewski család volt, akik ezért egy utazást nyertek Belizebe. Az utolsó csapat a Bransen család lett, akik felvettek magukra minden ruhát, miután Paolóék javasolták ezt nekik, és mint utóbb kiderült szerencséjük is volt, hiszem ez is egy nem kieséses futam volt a versenyben.

809 – A verseny nyolcadik menete, Arizonában. Először az egyik csapattagnak egy Roadblockot kellett teljesítenie, mely során egy kisgéppel 360 fokos fordulatott kellett saját magának megcsinálnia a vele együtt utazó pilóta segítségével. Innen a játékosok a Grand Canyonhoz utaztak, a Glen Canyon Damhez. Itt egy detour várta őket. Az egyik feladatban iránytűvel szigeteket kellett megtalálniuk és navigálniuk a másik lehetőség pedig egy vízzel megtelt és elsüllyedt csónak kihozása volt a szárazföldre. Ezután egy őrült vizi utazás kezdődött a box-kiállóig, melybe végül a Godlewski testvérek értek be újból elsőként utolsónak pedig a Paolo család érkezett meg, akik ezzel kiestek a versenyből.

810- A verseny 9. és egyben utolsó egy epizódos futama. Arizonából Utah államba. A csapatok a Monument Valleyhoz utaztak, ahol két csapattagnak repülőre kellett szállnia és elmennie egy közeli természeti csoda, az Elephant Butte tetejére a következő nyomért. A következő nyom a Moab, Gemimi Bridgesnél várta őket, ahol egy detourt kellett leküzdenik. A csapatoknak a meseszép tájakon keresztül biciklizniük kellett vagy kötéllel leereszkedni egy falon a völgybe. Innen a Green River parkba mentek, itt töltötték az éjszakát. A következő napon Heber Cityben Bartot, az idomított medvét kellett megkresniük, ő adta oda a következő nyomot, ami a Salt Lake City Olimpiai Parkba vezette a játékosokat. Itt egy kiállításra is volt lehetőség, most a Linz család használta ezt ki és újabb pihenőre kényszerítette – az addig amúgy is nagyon lemaradt – Weaver családot. A parkban a roadblock során egy játékosnak ki kellett próbálnia az óriás műlesiklást egy vízzel töltött medencébe. Ezután mehettek a box-kiállóba, a salt lake city-i városi könyvtárba. Elsőnek a Linz család érkezett, utolsónak pedig a Weaverék, akik végül nem estek ki a versenyből, mert ez is egy nem selejtező futam volt. Bár úgy tűnt, hogy már feladták a küzdelmet, végül azt nyilatkozták, hogy Phil bátorító szavai újból erőt adtak nekik.

811-812 Utah, Wyoming és Montana meghódítása a verseny 10. futamában, duplarészesen. Ez azt is jelentette, hogy ebben a futamban két detour és két roadblock is volt.

A csapatok először Park Citybe mentek, ahol fel kellett állítaniuk egy hőlégballott és ezzel utazni egy kicsit, itt voltak akik nehezen tudtak leszállni és voltak olyanok is, akik összeütköztek a levegőben. A következő feladatban Herber Cityben a vasútnak megfelelő detouros feladatok voltak: egy rövid sínszakasz összeállítása mérnöki pontossággal vagy egy adag szén eljuttatása a megfelelő kocsiba. Innen a Bonneville Salt Flatshez mentek, ahol Utah Fáját kellett megkeresniük. Majd tovább Garden Citybe, ott töltötték az éjszakát. Másnap Big Piney, Wyomingban várta őket egy roadblock, amiben két játékosnak kelett lovakon terelnie állatokat. A következő nyom a Yellowstone Nemzeti Parkba vezette őket, ahol az Old Faithful egyik kitörését kellett megnézniük. Ez kb 92 percenként történik meg, így a szorosan egymás mögött érkező csapatokat a rossz időzítés két csoportra osztotta. A következő nyom arról számolt be, hogy Moranban egy farmon várja őket Phil, azonban nem jelzett box-kiállót, ami nem is volt. Ez egy középállomás volt. A csapatok az aktuális helyezésükről tájékozódtak, ahova a Bransenék és a Weaverék egyszerre értek be elsőnek és másodiknak. A következő nyomot Phil adta át nekik, mely Duboisba vezette őket. Itt egy újabb detour várt rájuk. Vagy egy indián tipit kellett összeállítaniuk vagy egy lovaskocsit kellett kerekekkel felszerelni, lovakat befogni és tenni vele egy kört. Innen Codyba mentek, ahol az Irma Hotelban korabeli ruhákba öltözve Buffalo Billek fotózkodtak a csapatok. A következő állomás Red Lodge, Montana volt, ahol a golfpályán várta őket a roadblock. A csapatuk által válaszott színnek megfelelő golflabdákat kellett összeszednie két csapattagnak. Innen már egyenes út vezetett az utolsó box-kiállóhoz, amely előtt az izgalmak fokozása érdekében a Weaveréket még a rendőrök is megállították. Végül elsőnek a Bransen család ért be, akik egy luxusatót kaptak ezért. Második a Linz család lett és harmadik a Weaverék. Ők indulhatnak el az utolsó fordulóra, melynek a végén valaki megnyeri majd az 1 millió dollárt. A Godlewski család utolsónak ért be és ezzel kiesett a versenyből.

A következő héten évadzáró dupla résszel érkezik a The Amazing Race családi kiadása az Animax műsorára, melynek végén kiderül a végső eredmény is.

Hírdetés