Mostanában a klasszikus brownie recept – ami itt a blogon is megtalálható – már kezdett unalmas lenni, nagyon sokszor sütöttem már nagyon hasonlókat. Örömmel vettem kezembe a Stahl magazin legfrissebb számát, amiben egy speciálisabb brownie fajta leírását olvastam. Nem pont így csináltam, de jól sikerült és kicsit újított az ízvilágon. Lássuk miben!

Hónapok óta vágyam az, hogy a mogyorókrémet valahogy belecsempésszem a sütikbe. Most megtaláltam az igazán mennyei receptet, ráadásul nem is sima nutellát rakok bele, hanem Milky Way-hez hasonló krémet, mert úgy az igazán finom.

Az arányok egy nagy jénai tálhoz, amit szilikonos sütőpapírral kibélelek:

20 – 20 – 20 dkg étcsoki, mogyorókrém és vaj

Ezeket szépen gőz fölött összeolvasztom egy nagy fém tálban. Ehhez aztán 40 dkg cukrot keverek a recept szerint. Most klasszikus répacukorral dolgoztam, de elképzelhető, hogy barnacukorral, nádcukorral  még tökéletesebb ízvilágot érünk el.

Ezután már csak annyi a dolgunk hogy 6 teljes tojást egyenként szépen hozzákeverünk és 10 dkg lisztet is beledolgozunk szép lassan. Pontosan ugyanúgy, ahogy az eredeti brownie receptben is van.

Ezt beleöntöm a jénaiba, szépen habkártyával egyenletesen szétterítem és be a sütőbe 170-180 fokra légkeverés nélkül. Az eredeti recept szerint 25 perc, szerintem akkor még nagyon folyós lesz, így 30 percig sütöm.

Sütés után rácsra rakom a sütőpapírral együtt, hogy hamar kihűljön és utána hűtőbe rakom pár órára, majd jöhet a szeletelés.

Hírdetés