Rövid helyzetjelentés következik a TAR legutolsó hétvégéjének eseményeirőlLássuk is, hogy mik történtek a TAR családi kiadásának 5. és 6. epizódjaiban, vagyis a verseny 4. és 5. futamában.

805 – Utazás Alabamából Missisipin keresztül Louisianaba. A családoknak az űrhajós parkból egy óriási irodai székhez kellett menniünk, majd a talladegai motorsportos múzeumba, ahol a világ legnagyobb ilyen jellegű pályáján kellett egy kört megtenniük négyfős biciklikkel. Innen Hattiesburgbe mentek, ahol mobile home-okban szálltak meg éjszakára, három indulási idő kiválasztásával másnapra. Innen Madisonvillebe mentek, ahol detour várt rájuk. Korabeli öltözetekben kellett black jackezniük vagy fát vágni. Végüli New Orleansben várta őket a box-kiálló, ahova a Schroeder család érkezett meg utoljára, ezzel saját városukban estek ki. A verseny érdekessége, hogy a Paolo család egy hurrikánnal találkozott a motoros pálya mellett a feladat végrehajtása után, illetve hogy egy hónappal a forgatás után a Kathrina hurrikán New Orleans nagyrészét elpusztította, többek között a Schroeder család háza is megrongálódott. A futamot a Bransen család nyertek, akik ezzel különböző belépőket és utat nyertek az orlandói Universal Studió birodalmába.

806 – A verseny 5. futama New Orleansből Panamába. A csapatoknak repülőre kellett szállniuk és végre elhagyhatták az országot. Panamában először egy szigetet kellett megtalálniuk, ott várta őket a következő nyom a Smithsonian Tropical Research Institute-ban. Itt egy három irányú detour várt rájuk. A két hagyományos feladat során hangszereket kellett összegyűjteni és egy megfelelő helyre elvinni őket, vagy madarakat kellett távcsővel megtalálni és beazonosítani. A Fast Forward kártyával bugee jumpingolni kellett a család minden tagjának, a csapatok érkezési sorrendben próbálkozhattak. A Paolo család ért oda először, megelőzve a Gaghan családot, akiknek így vissza kellett menni a detourt megcsinálni. Paolo-ék pedig elsőnek értek célba, ezzel egy panamai utat nyertek maguknak. A többi csapat a detour után Panama fővárosába ment, ahol egy helyi baseball csapat ellen kellett egy rövid játékot lejátszania az egyik játékosnak roadblock jelleggel. Innen mentek végül a kikötőbe, a zsiliprendszerhez, ahol várt rájuk a következő kiálló. Ez a futam olyan volt, melynek a végén senki sem esik ki, azonban az utolsónak beérkező Godlewski családtól elvették az össes pézüket és az összes ruhájukat ami nem volt éppen rajtuk, bár ők erre eléggé jól felkészültek.

Hírdetés