Azt hiszem, hogy idén príma volt az időzítése ennek a filmnek. Miután megismerhettük pár hete a mozikban a Facebook születésének a történetét, most kaphattunk egy víziót arról, hogy vajon mi történhet, ha mindent egy ilyen rendszeren keresztül intézünk és erre bízzuk.

No, azért a téma komolysága és a szkeptikus jövőkép mellett ez a film egy könnyed nyári vígjáték is egyben, kellemesen vegyítve rengeteg témát és hangulatot. Röviden összefoglalva azonban valami olyasmit mondhatunk, hogy ma az Anilogue közönsége egy szuper nagyis, hollywoodi happy endes Facebook utópiás, sci-fi vígjátékot láthatott.

Bár a japán szöveget továbbra sem értettem (a felirat a tavalyi angolhoz képest idén magyar lett – valószínűleg rájöttek, hogy nem a filmen nevetett fel tavaly annyi ember, hanem a hangalámondás miatt), azt mindenesetre meg tudtam állapítani, hogy a seiyuu-k kiváló munkát végeztek, príma volt a hangtechnika és a dallamok is kellemesek voltak, az ending pedig ugyancsak remekbe szabott volt. A képi világgal ugyancsak nem volt gond: néha picit Paprika után érzetem volt, a sok játék és a virtuális szereplők, az avatarok miatt.

Az itt látható képen mindenki kis betekintést nyerhet az OZ világába, ami az anime Facebookja. A film elején egy rövid tájékoztatást is kapunk arról, hogy mire jó ez a rendszer, természetesen a japán szokásoknak megfelelően számítógépen, laptopon, mobiltelefonon, Nintendón és minden más kütyünk keresztül elérhető a rendszer. Vásárolhatunk, kommunikálhatunk, játszhatunk (ebből eléggé sokat mutatnak az animében is), intézhetjük az ügyeinket. A sztoriról részletesebben például az AnimeAddictson lehet olvasni.

A rajzolása amúgy gyönyörű, sokszor a Ghibli stúdió stílusára emlékeztet és a forgatókönyv is remek. A feszültséget sokszor poénos helyzetekkel, helyzetkomikumokkal oldják prímán adagolva.

Ha jól tudom számos díjat nyert már eddig is a film, de jövőre az Oscar gálán is van esély, hogy szurkolhatunk neki! Kellemes esti szórakozást nyújtott és a tavalyi komolyabb és jóval elvontabb hangvételű filmek után idén igazi szórakoztató, könnyed animés csemegét kaptunk az Anilogue szervezőitől! Köszönet érte!

Hírdetés