Már két hete, hogy lement az Animaxen az utolsó epizód, így most újabb tartozásomat szeretném pótolni ezzel a rövidke kis cikkel. Lássuk tehát, hogy ki nyerte meg a 8. évadot, miről szólt az utolsó duplarészes futam és hogy mi várható még a TAR háza táján az Animaxen és Magyarországon a közeli jövőben.

813-814: A három döntőbe jutott csapat Montana államban repülőre szállt és Kanadába, Montréalba utazott. Itt az Undergrund City egyik folyosóján várta őket a következő nyom, ami egy detour feladatot jelentett. Ezután a csapatoknak a montréali világkiállítás amerikai pavilonjához kellett menniük, innen pedig a Trapéziumba, ahol roadblock feladat várta őket, amiben egy artista mutatványt kellett megvalósítania a csapat egy játékosának. Innen a futam felezőpontja következett, az Olympic Stadium, ahol a golf autóval kellett a stadionba betalálniuk azon az ajtón keresztül, amin be is fértek. Majd 56 ezer széket kellett átvizsgálniuk a következő nyomért. A csapatok itt éjszakáztak, majd másnap Torontóba repültek, ahol a CN Tower tetejéről kellett az utcákat átkutatva távcsővel megtalálni a következő nyomot. Itt megint egy detour következett, amiben vagy egy hajó árbocának a tetejére kellett felmásznia az egyik játékosnak vagy egy cipőboltban Hamupipőkékkel felpróbáltatni egy cipőt és megtalálni a gazdáját. Innen Queenstownba mentek, ahol egy vadvizi hajózásra indultak a csapatok, a következő nyom a vízben várta őket. Ekkorra már – köszönhetően az olimpiai stadionos keresgélésnek – a Weaver család nagyon lemaradt viszont Linzék és Bransenék fej-fej mellett haladtak. A hajó végül a célállomáson tette ki őket, ahol egy utolsó roadblock várt rájuk. Egy hatalmas puzzlet kellett kirakniuk, mely Észak- és Közép-Amerika országait és államait tartalmazta. Aki ezzel végzett, elfuthatott a játék végét jelző szőnyeghez, ahol a kiesett csapatok tapsolva várják mindig a befutókat. A két család nagyjából együtt csinálta a kirakós játékot, végül 1-2 perccel megelőzve a Bransenéket a Linz testvérek értek be elsőnek a célba, ezzel megnyerték a játék fődíját, az 1 millió dollárt. A Weaver család kb 1 órás késéssel érkezett meg a végállomásra.

A játék után a tévében már nem vetítették, de volt egy utolsó feladat: “The final amazing challenge”, melyben a Bransen és a Weaver család mérte össze tudását az együtt töltött napokról. Ezt a feladatot csak az interneten sugározták. A Bransenék nyertek, így övék lett a vigaszdíj, egy Chevrolet terepjáró.

A családi változat végül erőteljesen megbukott, bár a nézettségében voltak kiemelkedő eredmények is. A rajongók, a kritikusok és a versenyzők is mind egyetértettek abban, hogy ez a játék nem igazán arról szól hogy a saját országukban veszekednek a szülők a gyerekeikkel utazás közben. A közönség és a játékosok is az egzotikus tájakat szeretik, azonban ez a gyerekek miatt nem volt megoldható. Így a TAR szervezői bejelentették, hogy egyelőre nem terveznek további évadokat a családi kiadásból. Természetesen a sima TAR azóta is tart, évente általában két szériát forgatnak le.

És most lássuk, hogy mi következik még Magyarországon! Az Animaxen sajnos a TAR nem szerepelt valami jól, ezért csak az eddig eltervezett évadokat fogják vetíteni belőle. Egyelőre úgy néz ki, hogy szeptember elsejétől, az új ismétlési rendszer bevezetésével megindul a reality sáv hétköznap este 11-től. Ekkor fog lemenni rögtön a 8. évad ismétlése majd sorban a 9-12. évadok. Ezután újabb részeket már nem terveznek vetíteni. Jövőre akarják esetleg a TAR ázsiai kiadását megvenni, de csak hangalámondásos verzióban. Ez az eddig 3 szériás sorozat elvileg ugyancsak 2010-ben fog debütálni az AXN-en is.

Jelenleg az AXN-en pedig a a 14. évad premierje fut, még pár rész erejéig. Illetve szeptember elejétől ott is a 8. évadot kezdik el ismételni hétköznaponként.

Hírdetés