Bár tudom, hogy sok animefan ellenzi, hogy az Animaxen nem japán műsor is megy, ha nem a TAR lenne az valószínűleg én is így tennék. Azonban mivel ez az egyik kedvenc nem anime sorozatom és – ahogyan már többször is említettem – szerintem a legjobb évad, ezért minden részét megpróbálom most megnézni, és végre fel is tudom venni magamnak az epizódokat.
Rövid helyzetjelentés az elmúlt két epizódról (803,804):
803 – A sorozat második futama Pennsylvániából Virginiába. A farmról egy óriási cipő alakú házhoz kellett vezetnie a csapatoknak, majd onnan Washingtonba. A fővárosban a Reflecting Poolnál várta őket a következő nyom, majd a Harmadik utcából kellett egy fekete bőröndöt elhozniuk amit egy roadblockhoz (akadály) használtak fel. Majd egy Detour következett Middleburgben. Ahol a csata hevében kellett sebesülteket szállítani vagy az éjszaka hevében kellett olajlámpákat meggyújtani. Végül egy futás a box-kiállóig, az első csapat a Weaver család lett, akik ezzel egy bermudai utat nyertek, az utolsó csapat pedig a Rogersék lettek, akik aznap kétszer is hibáztak, de ennek ellenére csak nagyon rövid idővel maradtak le.
804 – A harmadik futam során a csapatok Virginiából South Carolinán át Alabamába jutottak. Az éjszakai indulás után mindenki nagyjából egyszerre érkezett meg Charlestonba a repülőútnak köszönhetően. Ott egy detour várta őket, ahol vagy a sárban kellett terepjáróval menni vagy rákokat kellett lefejezni, a Weaver család mind a kettőt kipróbálta, mivel a vezetéssel nem boldogultak. A hátrányok azonban kiegyenlítődtek egy bérelt buszos út miatt. Két busz indult, így két csoportban érkeztek meg a versenyzők Huntsvillebe, ahol a United States Space and Rocket Parkban kétszemélyes akadályt kellett leküdzeniük egyesével, ilyen esetekben sorszámot kell húzni, tehát a végső sorrend tulajdonképpen ott dőlt el, hogy a buszos út után ki futott a leggyorsabban. Bár a szőnyeget a végén három csapatnak is nehezen sikerült megtalálnia, végül a Roadblock sorrendje lett a befutási is. Az Aiello család esett ki, a Bransenék pedig az első helyért egész életükben ingyen tankolhatnak egy adott társaságnál.

Hírdetés