Több otaku ismerősöm is vagy emlegette már a Momotarot vagy egyenesen áradozott róla, így nem tehettem meg, hogy egyik délután, korgó gyomorral, be ne térjek oda is és ne teszteljem a helyet. Nos, első pillanatra meglepődtem, nem teljesen ilyenre számítottam, aztán utána tapasztaltam jót is, meg rosszat is. Lássuk, mik is voltak ezek!

Ami a hely felszereltségét illeti, valahogy másra számítottam, kicsit olyan kínai gyorskajálda jellege van, de mégsem. Fotót nem csináltam sajnos, pedig a fejemben volt, de az étel íze minden gondolatot elnyomott. Szerencsére. Ugyanis az ételen kívül sok pozitívat nem tapasztaltam. Egy csirkés ráment kértem, mert hát, ha már ott van az ember, akkor kérje azt az ételt, ami a legjellemzőtt a helyre. Illetve az is a rámen mellett szólt, hogy még soha nem kóstoltam ezt. Aki nem ismerné a ráment magyarosan bemutatva egy jó nagy adag húsleves, sok zöldséggel, és telenyomva sok-sok spaghettire hasonlító tésztával. Pontosabb definíciót és részletesebb leírást találhattok a Wikipédián is. Az étteremnek egyébként további nagyon szimpatikus szokása, hogy ingyen jár az ebédhez egy kancsó tea, ami ráadásul nagyon finom is. Az ízekkel semmilyen problémám nem volt, az leves mennyiségével sem, igazából ez leves-főétel egyben, szóval garantáltan nem maradunk utána éhesek. Az árak is ehhez képest nagyon korrektnek tűnnek.

A kiszolgálás már kevésbé. Amikor én ott voltam két hölgy ugrándozott fel-alá, és látszott minden mozdulatukból, hogy jaj-de-elegük-van. Amikor beszélni próbáltam velük, akkor sem voltak valami segítőkészek, kérdéseimre pedig úgy néztek rám, mintha azt akarnák mondani, hogy “nem tudod? akkor miért jöttél ide?”. Sajnálatos módon másoktól is hallottam már ezt, hogy bizony a Momotaroban csak az étel a jó, a “környezet” nem. Ennek ellenére, valamikor fogok még tenni legalább egy kísérletet, hátha csak rossz napja volt a személyzetnek, azért is, mert az étel bőven megéri.

Természetesen a hely szakácsai a rámenen kívül még nagyon sokféle ételt csinálnak, én most az újdonság miatt választottam ezt, lehet, hogy legközelebb megkóstolok más ételeket is. Ha így lesz, mindenképpen fogok írni arról is.

Egyelőre összességében nem tudok adni többet a helynek mint egy 6/10-est. Amiből az étel 9/10, a kiszolgálás és a helyszín 3/10.

Hírdetés